Buzul Çağda Astronomi

Muhammed
0
Dünyanın en eski mağara resimlerinden bazıları, eski insanların astronomi konusunda göreceli olarak nasıl gelişmiş olduklarını ortaya çıkardı.
Avrupa genelindeki sitelerdeki sanat eserleri, daha önce de düşünüleceği gibi, sadece vahşi hayvanların tasviri değildir. Bunun yerine, hayvan sembolleri gece gökyüzündeki yıldız takımyıldızlarını temsil eder ve tarihleri ​​temsil etmek ve kuyruklu yıldız vuruşları gibi olayları işaretlemek için kullanılır, analizine göre.
Belki de, 40.000 yıl öncesine kadar, insanların, yıldızların konumlarının binlerce yıl boyunca yavaşça nasıl değiştiğine dair bilgileri kullanarak zamanın kaydını tuttuğunu ortaya koyuyorlar.
Bulgular, eski insanların Dünya'nın dönme ekseninin kademeli olarak değişmesinden kaynaklanan bir etkiyi anladığını göstermektedir. Ekinoksların emniyeti olarak adlandırılan bu fenomenin keşfi, daha önce antik Yunanlılara yatırılmıştı.
Çalışmada Neandertallerin neslinin tükendiği ve belki de Batı Avrupa’ya yerleşmeden önce insanların 250 yıl içinde tarihleri ​​tanımlayabildiği görülüyor.
Bulgular, eski insanların astronomik görüşlerinin önceden inanıldığından çok daha büyük olduğunu göstermektedir. Onların bilgisi, tarih öncesi insan göçünü anlamamız için sonuçları olan açık denizlerde gezinmeye yardımcı olmuş olabilir.
Edinburgh ve Kent Üniversitelerinden araştırmacılar, Türkiye, İspanya, Fransa ve Almanya'daki sahalarda hayvan sembollerinin yer aldığı Paleolitik ve Neolitik sanatın ayrıntılarını inceledi.
Sanatın on binlerce yıl boyunca ayrılmasına rağmen, tüm sitelerin sofistike astronomiye dayanan aynı tarih tutma yöntemini kullandıklarını buldular.
Araştırmacılar, bu bölgelerden biri olan ve günümüz Türkiye'sindeki Göbekli Tepe'deki taş oymacılığı çalışmalarından önceki bulguları netleştirdiler; Bu grevin Genç Dryas dönemi olarak bilinen mini bir buzul çağı başlattığı düşünülüyor.
Ayrıca, muhtemelen en iyi bilinen antik sanat eseri olan Fransa’daki Lascaux Şaft Sahnesi’nin kodunu çözdüler. Araştırmacılar, ölen bir adamın ve birkaç hayvanın yer aldığı eserin MÖ 15.200 civarında başka bir kuyruklu yıldız çarpması anısına varabileceğini belirtti.
Ekip, bulgularını, kullanılmış boyalara kimyasal olarak rastlamakla bilinen  eski zamanlardaki sofistike yazılımlar tarafından öngörüldüğü gibi, eski zamanlardaki yıldızların konumlarıyla karşılaştırarak, birçok mağara sanatı örneğinin yaşını karşılaştırarak doğruladı.
Dünyanın en eski heykel, Hohlenstein-Stadel Mağarası Aslan Adamının, MÖ 38.000'den, bu eski zaman tutma sistemine uygun olduğu bulunmuştur.
Çalışmayı yöneten Edinburgh Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Dr. Martin Sweatman, “Erken mağara sanatı, insanların son buzul çağında gece gökyüzünü bildiklerini ileri sürdü. Fikri olarak, bugün bizim için pek farklı değillerdi. .
"Bu bulgular, insani gelişme süreci boyunca çoklu kuyruklu yıldız etkileri teorisini desteklemektedir ve muhtemelen tarih öncesi toplulukların nasıl göründüğüne dair devrim yapacaktır."

Kaynak:https://www.sciencedaily.com/releases/2018/11/181127111025.htm

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)