Tanzanya'daki Yeni Ağaç Türleri

Muhammed
0
Araştırmacılar, Tanzanya'daki Usambara Dağları'nda, Doğu Ark Dağları'nın bir parçası ve korumaya ihtiyaç duyan türler için küresel olarak önemli bir bölge olan yeni bir ağaç türü keşfettiler.
20 metreye kadar uzayan ve beyaz çiçekleri olan ağaç, sadece 8km-m2'lik sınırlı nüfus yelpazesi nedeniyle tehlike altındaki kategorilere ayrıldı. Ağaca ne tür bir vahşi yaşamın güvenebileceği henüz bilinmemektedir, ancak büyük olasılıkla bir tür böcek tarafından tozlaşmaktadır.
York Üniversitesi Çevre ve Coğrafya Bölümü'nden araştırmacı Dr. Andy Marshall, ormanların depolayabileceği karbon miktarını etkileyen çevresel faktörleri anlamak için orman araştırması yaparken ağacı keşfetti.
Kew Bahçeleri'nden Botanist George Gosline, bunun daha önce batı Afrika ile sınırlı olduğu düşünülen bir grupla ilgili yeni bir tür olduğunu kabul etti. Bu da gruptaki üç yeni türün tanınmasına neden oldu.
Marshall, “Ağaç, dünyanın özellikle güzel bir yerinde - bulutlu dağların tepesinde ve çay arazileriyle çevrili. Şimdi var olduğunu bildiğimize göre, onu korumanın yollarına bakmak zorundayız.
“Bu kadar küçük bir nüfusla, artan tarım nedeniyle bölgedeki diğer ormanlardan izole edilmemesi önemlidir. Tohum dağılımını ve türlerin iklim değişikliğine uyumunu sağlamak için küçük ormanların başkalarına bağlanması gerekir.”
Bu dağların ormanları, son yüz yıl boyunca binlerce kilometre karelik boyutlarda küçültülmüş ve şimdi iklim değişikliği nedeniyle tehdit altındadır. Araştırmacılar, ağaç popülasyonunu korumak veya arttırmak için koruma yöntemlerine bakmanın şart olduğunu savunuyorlar.
Araştırmalar, insan müdahalesi yardımı ile restore edilmiş ormanların, doğal olarak meydana gelen aynı sayıda türü nadiren elde ettiğini göstermektedir. Bu, koruma çabalarının daha fazla hasar oluşmadan başlaması gerektiği anlamına gelir.
Marshall tarafından yönetilen bir araştırma projesi, Tanzanya'nın bir başka bölgesinde, Magombera Ormanı, araştırmacılara bu tenha nadir türlerin korunması için kullanılabilecek en iyi yöntemleri daha iyi anlamalarını sağlamalıdır. Proje, ormanları geri yüklemek için yeni yöntemler geliştirmek ve odun için alternatif kaynaklar bulmak için yerel köylülerle birlikte çalışmayı ve yerel halkın ağaçları öldürebilecek orman yangınlarını ve istilacı üzümleri azaltmaya nasıl yardımcı olabileceğini içerir.
Yerel destekle, bir kez kaybedilen bölgelerde binlerce küçük ağaç büyüdü, bu da benzer bir yaklaşımın, türlerin insan etkinliği ve iklim değişikliği ile neslinin tükenme tehlikesi altında olduğu diğer alanlarda da kullanılabileceğini gösteriyor.
Kew Bahçeleri'nden botanikçi olan George Gosline şunları söyledi: “Bu son derece nadir türlerin keşfi, Afrika'daki en önemli biyolojik çeşitlilik rezervlerinden biri olarak Doğu Arc Dağları'nın önemini yeniden doğruladı.
"Bölge, tüm tropik Afrika'yı kaplayan büyük bir ormanın kapladığı bir zamandan beri eski türler için bir sığınaktır. Bu orman kalıntıları değerli ve yeri doldurulamaz."
Keşif, bölgede Dr. Andy Marshall tarafından yapılan ilk değil; Doğu Ark Dağları'ndaki diğer keşifler arasında yeni bir bukalemun türü ve Dr Marshall dünyanın en nadir primatlarından biri olan kipunji maymunu araştırırken tesadüfen keşfedilen Polyceratocarpus askhambryan-iringae ağacı bulunmaktadır.
Leverhulme Vakfı tarafından finanse edilen araştırma; Kew'deki Kraliyet Botanik Bahçeleri; Avustralya Araştırma Konseyi; Afrika Yaban Hayatı Vakfı; Flamingo Land Ltd. ve Afrika Botanik Araştırmaları BA Krukoff Fonu, Kew Bülten'de yayınlandı .
Kayank:https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190716103356.htm

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)