Büyük Piramidin Hizalanma Sırrı

Muhammed
0

Hafifçe eğilmiş olmasına rağmen, yükselen Giza Piramidi eski bir mühendislik başarısıdır ve şimdi bir arkeolog Mısırlıların anıtı neredeyse kuzey-güney-doğu-batıdaki nasıl mükemmel bir şekilde hizaladıklarını anladı,sonuç olarak Mısırlılar sonbahar ekinoksunu kullanmışlar.

Sonbahar ekinoksu  yarım Dünya'nın eğim gece gündüz uzunluğu hemen hemen aynı olacak şekildedir yaz ve kış gündönümü, arasında oluşur.

Yaklaşık 4.500 yıl önce Mısır firavunu Khufu  Büyük Giza Piramidi'ni inşa ettirdi ; Giza Yaylası'nda şu anda yaklaşık 138 metre yüksekliğinde olan üç piramidin en büyüğüdür ve eski yazarlar tarafından "dünyanın harikası" olarak kabul edilmiştir.

Görünen o ki, piramit inşaatçılar bir şekilde bu eski harikayı aşırı hassasiyetle tasarlamışlar.

Giza piramitlerini inceleyen bir mühendis olan Glen Dash, "Khufu Büyük Piramidi'nin inşaatçıları büyük anıtı dört dakikadan daha iyi bir ark doğruluğuyla veya bir derecenin on beşte biri kadar bir hassasiyetle kardinal noktalara hizaladılar." Son zamanlarda Eski Mısır Mimarisi Dergisi'nde yayınlanan bir bildiri.

Dash, Khafre (ayrıca Giza'da) piramidi ve Dahshur bölgesinde bulunan Kırmızı Piramit'in de yüksek derecede doğrulukla hizalandığını belirtti. "Üç piramidin tümü aynı hata biçimini sergiliyor; kardinal noktalardan saat yönünün tersine hafifçe döndürülüyorlar," diye yazdı Dash.

Yüzyılı aşkın bir süredir, araştırmacılar eski Mısırlılar tarafından piramitleri  bu kardinal noktalar boyunca hizalamak için farklı yöntemler önerdiler . Dash, makalesinde sonbahar ekinoksunu kullanan bir yöntemin nasıl kullanılabileceğini göstermektedir.

Connecticut ve Giza'daki Gölgeler

22 Eylül 2016'da Dash Connecticut'ta yaptığı denemesinde (sonbahar ekinoksunun günü), ahşap bir platform üzerine bir çubuk (bazen modern araştırmacılar tarafından "gnomon" olarak adlandırılır) yerleştirdi ve gün boyunca çubuğun gölgesinin yeri işaretledi. Sonuç neredeyse doğu-batı yönünde mükemmel bir çizgiydi.

Dash, Hata Büyük Piramit, Khafre Piramidi ve Kırmızı Piramit'te bulunan hataya benzer şekilde hafifçe saat yönünün tersine bulunur. Dash, Dünya'nın sonbahar ekinoksundaki eğiminin gölgenin bu doğu-batı yönünde çalışmasına izin verdiğini yazdı. 

Deney Connecticut'ta yapılmış olsa da, tekniğin Giza'da da çalışması gerekiyor, dedi Dash. Tekniğin çalışması için, eski Mısırlıların  ideal olarak "Giza'daki günlerin çoğu gibi açık güneşli bir güne ihtiyacı olacaktır. Dash Canlı Bilim'e ara sıra bir sorun olmazdı. Çubuğun ahşap bir platformda ya da Giza'daki zemine yerleştirilmiş olabileceğini söyledi. Mısırlılar yaz gündönümünden 91 gün sonra geriye doğru düşerek ekinoksun gününü belirleyebilirlerdi .

Eski Mısırlılar aslında kullandılar mı?

Son deney, düşüş ekinoksunun üç piramidi hizalamak için kullanılabileceğini gösteriyor. Ancak, eski Mısırlıların bu tekniği kullanıp kullanmadığı bilinmemektedir. Dash, son birkaç on yılda yapılan deneylerin, piramitleri hizalamak için güneşi veya yıldızları kullanan çeşitli yöntemlerin de kullanılabileceğini gösteriyor.

Eski Mısırlılar, hangi yöntemleri kullandıklarını söyleyen hayatta kalan hiçbir kayıt bırakmadılar.

"Maalesef Mısırlılar bize birkaç ipucu bıraktı. Eski Mısırlıların tapınaklarından veya piramitlerinden herhangi birini nasıl hizaladıklarını gösteren teknik açıklamalar veren hiçbir mühendislik belgesi veya mimari plan bulunamadı." Aslında, Canlı Bilim'e, piramitleri hizalamak için birden fazla yöntemin kullanılması mümkündür.

Fall equinox yönteminin bir avantajı vardır: Kullanımı nispeten basittir. Diğer yöntemler daha fazla adım gerektiriyor ve genellikle daha karmaşık. Dash, sonbahar ekinoks yönteminden daha basit bir şekilde, ya kavramsal olarak ya da pratikte daha basit olabileceğini hayal etmek zor.

Dash, Glen Dash Arkeolojik Araştırmalar Vakfı'nın kurucusudur.  Eski Mısır Araştırma Görevlileri ile Giza Platosu'nda çalışmalar yürütüyor  ve Krallar Vadisi'nde radar çalışması yaptı . 

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)