Fosil Kurbağalar Antik Antartika Hakkında Bilgi Sunuyor

Muhammed
0


TMörs ve arkadaşları 2011-2013 yılları arasında Seymour Adası, Antarktika Yarımadası'na yapılan seferlerde kalça kemiği ve süslü kafatası kemiğinin fosilleşmiş kalıntılarını keşfettiler. Örnekler yaklaşık 40 milyon yaşında ve Eosen dönemine ait ve her ikisi de Calyptocephalellidae'ye ait aile, aynı zamanda miğferli kurbağa olarak da bilinir. Antarktika'da halen var olan ailelerden gelen soğukkanlı amfibiler veya sürüngen izleri bulunmamıştır.

Önceki kanıtlar, güney süper kıta Gondwana'nın Güney Amerika ve Antarktika da dahil olmak üzere günümüz Güney Yarımküre kıtalarına son dağılmasından önce Antarktika Yarımadası'nda buz tabakalarının oluştuğunu göstermektedir. Yeni keşif, geç orta Eosen boyunca Antarktika Yarımadası'nın iklim koşullarının, günümüzde yaşayan beş kasklı kurbağa türünün tamamının bulunduğu Güney Amerika ormanlarındaki nemli ve ılıman iklim ile karşılaştırılabilir olabileceğini düşündürmektedir .

Bulgular, Güney Amerika ormanlarının Güney kıtasının buzullaşmasından hemen önce Antarktika ikliminin modern bir analogu olabileceğini ve şimdi Antarktika Yarımadası'nda bulunan türlere ev sahipliği yapabileceğini gösteriyor.

Kaynak: https://www.nature.com/articles/s41598-020-61973-5

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)