Hamam Böceği Sütü

Muhammed
0

Uluslararası bir bilim ekibi, 2016 yılında hamamböceği orta gutunda bulunan bir protein kristalini sıraladı, ve bu kristalin inek sütünden dört kat daha besleyici olduğunu keşfettiler, bilim insanları gelecekte artan nüfusun beslemenin anahtarı olabileceğini düşünmektedir.
Çoğu hamamböceği aslında süt üretmese'de, genç yaşta doğum yapabilen tek  hamamböceği olan Diploptera punctate'in , bebeklerini beslemek için protein kristalleri içeren bir tür 'süt' pompaladığı bulunmuştur.
Bir böceğin süt üretmesi gerçeği oldukça etkileyici ve büyüleyicidir, araştırmacılar bu protein kristallerinin tek bir tanesinin eşdeğer miktarda manda sütünde bulunan enerji miktarından üç kat fazla olduğunu keşfettiler (manda sütü  İnek sütüne göre yüzde 40-60 daha fazla protein, yağ ve kalsiyum, yüzde 18 daha fazla kuru madde içermektedir).
Açıkça bir hamamböceği sağmak uygun seçenek değildir, bu nedenle Hindistan'daki Kök Hücre Biyolojisi ve Rejeneratif Tıp Enstitüsü'nden araştırmacılar tarafından yönetilen uluslararası bir bilim ekibi, protein kristallerini üretmekten sorumlu genleri sıralayıp onları bir şekilde laboratuarda çoğaltmayı başardı.
Bilim ekibinin  içerisinde yer alan Sanchari Banerjee, Times'ın röportajında "Kristaller tam bir yiyecek gibidir, proteinlere, yağlara ve şekerlere sahiptirler. Protein sekanslarına bakarsanız, tüm gerekli amino asitlere sahip olduğunu görürsünüz" dedi.
Bu yoğun protein kaynağının kesinlikle kilo vermeye çalışanlar için faydalı olmayacağını ve muhtemelen günde çok fazla kalori yediğimiz (çoğu batı diyeti) için bile gerekli olmadığını belirtmek önemlidir .
Ancak günde gereken kalori miktarını elde etmek için mücadele edenler için, bu kalori ve besinleri almanın hızlı ve kolay bir yolu olabilir. Şimdi araştırmacılar, kristali çok daha büyük miktarlarda üretmeyi umuyorlar (hamamböceği bağırsaklarından kristalleri çıkarmaktan biraz daha verimli) .

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)